söndag 28 december 2008

Italiensk pastagratäng

I går under vår Ensamma hemma-kväll lagade vi mat efter ett nytt recept - italiensk pastagratäng blev det! Mums, så gott det var, måste ni prova!

Ingredienser (4 portioner)
280 gram pasta, ev glutenfri (tex gnocchi)
75 gram finhackad gul lök
100 gram grovt riven rotselleri
200 gram grovt riven morot
2 msk olivolja
150 gram rökt skinka, i tärningar
1 dl kelda lagalätt (5%-ig grädde)
2 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
75 gram ost 17 % fett

Sallad
100 gram isbergssallad
1 st paprika i bitar
100 gram champinjoner i skivor

Fräs lök, selleri och morot i olja i stekpannan. Tillsätt skinka, lagalätt, persilja, salt och peppar. Blanda pasta och det stekta i en smord ugnsfast form. Strö på riven ost.Gratinera i 250 grader tills osten fått färg, det tar ca 10 minuter. Servera med sallad.

Kan tilläggas att detta är smal-mat, endast 476 kalorier per portion (om man inte tar 2,5 dl vätska då som jag gjorde, tyckte det lät så lite med 1 ynka deciliter), perfekt för mig som börjar mitt nya liv efter nyår, mer om det vid ett senare tillfälle...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej! Nej jag visste inte att du följde min blogg, så kul att du gjorde dig till känna och tack för gratulationen *ler* :)
Vi har två spjälsängar eftersom att vi har två våningar. Så det är alltså för att slippa springa upp o ner för trapporna varje gång lill killen vaknar till när han sover på dagen. *ler* Lite lat o bekväm får man ju vara om man har tillgång till att låna två spjälsängar. hihi :)