onsdag 7 januari 2009

Potatismoussaka

2 portioner, 5,5 poäng/portion
5-6 potatisar
½ dl buljong (tärning och vatten)
150 gr nötfärs, max 10%
1 gul lök
1 burk Viktväktar-fraiche chili
1 burk krossade tomater, gärna med örter
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk fond
1 tsk basilika
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnssäker form. Slå över buljong. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Hacka löken och bryn i en stekpanna tillsammans med färsen. Häll på krossade tomater, pressad vitlök, Vv-fraiche och fond. Krydda. Lägg detta över potatisen och grädda ytterligare 15 minuter. Servera tillsammans med en god, krispig sallad.

Min kommentar: att säga att detta var smaklöst skulle vara att ljuga, det både doftade och smakade gott. Men alltså: tjockmat ÄR godare än smalmat!

Inga kommentarer: