fredag 16 januari 2009

Kasslergratäng

4 portioner, 7 points/portion
200 g bandspagetti
150 g kassler
3 gula lökar
10 champinjoner
1 tsk olja
2 1/2 dl naturell keso
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl creme fraiche (8%)
1 dl lättmjölk
1 dl riven ost (max 17 %)
2 dl broccoli

Koka spagetti enligt förpackningen. Spola i kallt vatten när den kokat klart och låt rinna av väl. Skär kassler i tärningar. Skala och hacka lök. Ansa, skölj och skiva svampen. Fräs i lite matfett. Tillsätt lök och kassler och låt fräsa ihop några minuter under omrörning. Varva spagetti, kasslerfräs och keso i en form. Salta och peppra mellan varven. Blanda fraiche och mjölk och häll över. Strö över den rivna osten. Dekorera med broccoli. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader tills rätten fått fin färg, ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer: