fredag 9 januari 2009

Kyckling tikka masala

4 portioner, 4 points/portion
2 msk tikka masala currypasta
1½ dl lättyoghurt
500 g kycklingfilé, skuren i tärningar
1 tsk olja
1 rödlök, tunt skivad
1 tsk riven färsk ingefära eller riven ingefära från burk
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1½ dl hönsbuljong
2 msk hackad färsk koriander
100 g (knappt 1½ dl) basmatiris
salt och nymald svartpeppar
5 cm gurka, finhackad
kvistar av färsk koriander till garnering

Blanda currypastan med 1 dl av yoghurten i en skål, blanda ner kycklingköttet, täck över och låt stå i kylskåp att marineras minst 1 timme, gärna längre.
Fräs löken (spara lite av den till garnering) i oljan i en stekpanna på svag värme. Öka värmen något och tillsätt ingefära och kycklingen med sin marinad. Låt den koka upp under omrörning.
Tillsätt tomatkross, buljong och koriander. Låt allt koka upp och sedan koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Koka under tiden riset enligt anvisningar på förpackningen.
Garnera kycklinggrytan med resten av yoghurten, rödlök, gurka och koriander. Servera med riset.
Variation: Byt ut kycklingen mot quorn i bitar som ett vegetariskt alternativ.

Min kommentar: SUPERGOTT! Det absolut godaste vi ätit under den här smalveckan, har fortfarande svårt att fatta att det faktiskt finns så god smalmat. Väldigt starkt dock. Nu är jag väldig känslig vad gäller stark mat men 1 timmes marinering räcker gott och väl enligt mitt tycke. Vi marianerade endast i 45 minuter då hungern blev för stor, men som sagt det räckte!

Inga kommentarer: