lördag 30 augusti 2008

Bandspaghettigratäng

Jag har gjort om originalreceptet som finns i min hemkunskapsbok från högstadiet och därmed lyckats få till världens godaste bandspaghettigratäng. Inte för att jag har smakat så många andra men... ;-)

Jag går lite på känn vad gäller måtten så var inte rädd för att prova dig fram med såväl ingredienser som mängd, du heller!

Ingredienser:
8-9 nystan av bandspaghetti
margarin
1 st purjolök
2 dl crème fraiche
1½-2 dl mellangrädde
1-3 st morötter
1 st burk majs, 200 g
1 krm muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader celsius
Koka pastan enligt koktiden som anges på förpackningen
Häll av pastan och råt den rinna av väl i ett durkslag
Smält margarinet i en kastrull
Skölj, ansa och hacka purjolöken
Skala och riv morötterna
Fräs löken mjuk i margarinet på svag värme, rör om under tiden
Tillsätt crème fraiche, grädde, kryddor och hälften av osten och låt det koka upp
Häll ner den avrunna pastan i kastrullen
Blanda i de rivna morötterna och (avrunnen) majs
Smörj en ugnssäker form
Häll blandningen i formen och strö över resten av osten
Sätt formen i ugnen och låt den stå inne i ca 15 minuter till osten fått fin färg

Servera med kött, korv, kyckling och/eller en god sallad. Eller bara med lite grönsaker som på bilden nedan:


1 kommentar:

Anonym sa...

Fina elefanter på sängkläderna och lampan