söndag 10 augusti 2008

Paprika-kyckling

Måste säga att det är otroligt skönt att ha en man som tycker om att laga mat. Igår åt vi så god middag, jag kan bara inte låta er gå miste om detta!

2 kycklingfiléer
1 purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 vitlökslyfta
dijonsenap
4 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
soja
1 hönsbuljongtärning
maizena eller redning
salt
vitpeppar

Skär kycklingen i bitar och stek. Hacka purjo- och vitlöken och skär paprikorna i lagom stora bitar, ha i detta när kycklingen är genomstekt. Ha i dijonsenap, vatten och grädde. Färgsätt med soja. Ha i buljongtärningen och rör ner maizena/redning till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter. Servera med ris och en god sallad.

Det är ett eget-påhittat recept så måtten är tagna lite på känn. Prova dig fram vad just du gillar bäst; mer kyckling, mindre vätska, kanske lite grönpeppar i, låt fantasin flöda! Smaklig måltid! (Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte)

2 kommentarer:

gizttis sa...

Låter gott!

Anonym sa...

Låter gott! Ska testa!!!