Ingredienser (4 portioner)
280 gram pasta, ev glutenfri (tex gnocchi)
75 gram finhackad gul lök
100 gram grovt riven rotselleri
200 gram grovt riven morot
2 msk olivolja
150 gram rökt skinka, i tärningar
1 dl kelda lagalätt (5%-ig grädde)
2 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
75 gram ost 17 % fett
75 gram finhackad gul lök
100 gram grovt riven rotselleri
200 gram grovt riven morot
2 msk olivolja
150 gram rökt skinka, i tärningar
1 dl kelda lagalätt (5%-ig grädde)
2 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
75 gram ost 17 % fett
Sallad
100 gram isbergssallad
1 st paprika i bitar
100 gram champinjoner i skivor
1 st paprika i bitar
100 gram champinjoner i skivor
Fräs lök, selleri och morot i olja i stekpannan. Tillsätt skinka, lagalätt, persilja, salt och peppar. Blanda pasta och det stekta i en smord ugnsfast form. Strö på riven ost.Gratinera i 250 grader tills osten fått färg, det tar ca 10 minuter. Servera med sallad.
Kan tilläggas att detta är smal-mat, endast 476 kalorier per portion (om man inte tar 2,5 dl vätska då som jag gjorde, tyckte det lät så lite med 1 ynka deciliter), perfekt för mig som börjar mitt nya liv efter nyår, mer om det vid ett senare tillfälle...
1 kommentar:
Hej hej! Nej jag visste inte att du följde min blogg, så kul att du gjorde dig till känna och tack för gratulationen *ler* :)
Vi har två spjälsängar eftersom att vi har två våningar. Så det är alltså för att slippa springa upp o ner för trapporna varje gång lill killen vaknar till när han sover på dagen. *ler* Lite lat o bekväm får man ju vara om man har tillgång till att låna två spjälsängar. hihi :)
Skicka en kommentar